Deetman voorzitter curatorium (2005)

Drs. W.J. Deetman, burgemeester van Den Haag, is voorzitter van het curatorium van de Mr. Gonsalvesprijs, de nationale innovatieprijs voor de rechtshandhaving.

De Mr. Gonsalvesprijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan een persoon, een organisatie of instelling die zich bij uitstek verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor een vernieuwing op het terrein van de rechtshandhaving en de bestrijding van criminaliteit.

De Mr. Gonsalvesprijs wordt in juni 2005 voor het eerst uitgereikt. In de komende maanden is het mogelijk om (groepen) personen, organisaties of instellingen hiervoor te nomineren.

Het curatorium, onder leiding van drs. Deetman, wordt gevormd door select gezelschap personen dat zich, elk vanuit hun eigen achtergrond, betrokken voelt bij de handhaving van het strafrecht en de bestrijding van criminaliteit. De leden van het curatorium hebben een uiteenlopende achtergrond. Zij zijn onder meer afkomstig uit de politiek, de journalistiek, het zakenleven, de politie en de rechterlijke macht.