Waarom de Mr. Gonsalvesprijs?

Recht is geen vanzelfsprekendheid. Mensen moeten het recht handhaven, elke dag opnieuw. Alleen dan zijn we in staat in Nederland met elkaar samen te leven.

Bepaalde beroepsgroepen en burgers staan voor ons borg om het recht waar te maken. Vanuit de samenleving wil het curatorium van de Mr. Gonsalvesprijs zijn waardering tot uitdrukking brengen voor de mensen die voor ons en met ons het recht in onze straten, dorpen en steden, in ons land handhaven.

Het curatorium kent om die reden de Mr. Gonsalvesprijs toe aan een persoon of organisatie die van uitnemende betekenis is voor de innovatie van de rechtshandhaving. Want rechtshandhaving vergt ook vernieuwing in een samenleving die in rap tempo verandert.

Met de Mr. Gonsalves nationale innovatieprijs voor de rechtshandhaving wil het curatorium duidelijk maken: ‘Wat u doet is belangrijk voor ons allemaal’. En het wil daarmee tegelijkertijd ook alle andere burgers en beroepsgroepen die zich inzetten voor de handhaving van het recht een hart onder de riem steken.

 Lees meer